fredag 24 februari 2012

individuell arbetsreflektion över slumpfilm


Individuell arbetsreflektion över slumpfilm av: Kristoffer Eriksson

Vi har arbetat med att förmedla att vår film är i matprograms genre. Det som är typiskt inom matprogram är att man brukar ha en program ledare som lagar beskriver hur man lagar maten samtidigt som han eller hon lagar den skälv, något som också är typiskt med matlagnings program är att man brukar ha in zoomningar på ingredienserna så att det blir tydligt för tittaren att se vad som behövs för att laga den rätten.

Arbetet i gruppen har gått bra alla gjorde det dem skulle och vi blev klara med filmen. Det som har varit svårt med den här uppgiften var att planera film manuset med hjälp av områdena vi fick som var matlagnings program, tvättstuga och frosseri, vi hade lite problem med att komma på hur vi skulle få in alla delar det svåraste måste nog ha varit med hur vi skulle få nått att representera en tvättstuga.
Det som var lätt var nog att redigera filmen med tanke på att man hade en grund idé om hur filmen skulle bli och vi hade alla scener så då var det bara att börja redigera.
Jag tror inte vi stötte på några större problem under projektet, fast vi hade lite små problem med våra kategorier och hur vi skulle få med allt. Tvättstugan löste vi med att ha lite kläder på bordet vi lagade maten på och vi redigerade in ljud som lät som tvättmaskiner från Logic.  Frosseri delen löste vi med att vi tog väldigt mycket av alla ingredienser så att smörgåsen blev väldigt ”stor” med tanke på att det var mycket i den så representerade det frosseri.

Min arbetsinsats har varit bra, jag var gruppledaren och såg till att alla gjorde det dem skulle samtidigt som jag hjälpte till med redigeringen, musiken, skrev manuset och var också skådepelare.

Jag har lärt mig mer om film redigering med hjälp av Adobe Premiere, och så lärde jag mig lite mer om ljud läggning för filmer med Logic Pro. Jag lärde mig också om hur man skriver ett bild manus.

Min starka sida under projektet måste nog ha varit lite av allt för jag tyckte allt vi gjorde var roligt men jag måste nog säga att min starkaste sida var nog när vi arbetade med film planschen, även fast jag inte hade så många idéer till den så blev jag ändå nöjd.

Jag tycker inte det skulle behövas arbeta lite mer med min plansch även fast jag är nöjd med den så tycker jag ändå att det saknas någonting.

Jag tycker vi har nått det resultat vi sökte efter, varför jag tycker så är för att vi arbetade hårt med allt som vi lade till i filmen och alla var nöjda med den efter arbetet hade blivit klart.

argumerande text

Hur påverkas artisterna av piratkopiering?

Min åsikt är att piratkopiering inte påverkar artisterna särskilt mycket.

Argument för att artisterna inte påverkas av piratkopiering särskilt mycket är för att artisterna får pengar på väldigt många sätt och inte bara när man köper deras skivor, på så sätt som t.ex. man går på deras konserter eller om man lyssnar på låtar via t.ex. Spotify som är ett gratis program som man kan lyssna på musik via. Webbsidan GraphJam.com har en grafisk vissning på att de som tjänar mest pengar när man köper en skiva är skivbolagen och artisterna eller band medlemmar tjänar minst, artisterna förlorar då inte så mycket av att man piratkopierar med tanke på att dem inte tjänar särskilt mycket av att man köper skivor.

Motargument.
Vilka påverkas av piratkopiering? De som påverkas av piratkopiering är dem som skriver låt texterna och dem som skriver musiken, för att dem vinner inget på när artister som använder deras låt textar spelar på konserter.


http://i.imgur.com/Sh77d.png 11:28 17/2 2012



http://www.antipiratbyran.se/index.htm?id=facts 09:09 27/2 2012



1.     Har några lagar och regler brutits mot? Vilka, på vilket sätt? Hur kunde det ha undvikts? Svar: nej
2.     Hur är er film skyddad av immaterialrätten? Svar: det var alla i gruppen som kom på idéen och utvecklade den.
3.     Vem äger rätten till filmen? Varför? Svar: alla som har skapat filmen har rätt till den.
4.     Hur skulle ni kunna tänka er att sprida filmen? Svar: genom att gratis strömma filmen genom gratis sidor som t.ex. Youtube
5.     Under vilken CC-licens skulle den kunna lyda? Kolla i guiden som finns länkad på Vivekas hemsida, eller i utskrivna kopior. Svar: använda vanlig copyright
6.     Det är skolans kameror, skolans datorer, äger skolan någon rätt att använda era filmer? Svar: nej det är skaparnas som äger verket inte de som äger verktygen för att skapa filmen.
7.     Har filmerna uppnått verkshöjd? Varför/varför inte? Svar: den har uppnått verkshöjd eftersom den innehåller saker som introduktion, slut, handling, manus, musik.




1

onsdag 8 februari 2012

fotograf parafras






Nyckelelement hos Christophe Gilbert

Han började med att fotografera människor och sen fotoredigera bilderna, sen gick han över till att fota natur och redigera dem och nu så fotar han fordon mest bilar och sen fotoredigerade han dem. Christophe redigerar sina bilder så att dem får en starkare känsla och dem blir mer abstrakta.

onsdag 1 februari 2012

semiotisk bildanalys

Semiotisk bildanalys
Christophe Gilbert

Denotation

Det som man ser på bilden är en spänd arm som är under en skivspelare, skivspelaren har ingen skiva som spelas. Skivspelarens arm är placerad vid armvecket. Bilden är tagen i en studio med studio ljus, bilden har lite metalgrön färg i sig. Bilden är tagen i fågelperspektiv, den är också tagen i ett stående format. Fokusen ligger på armen och på skivspelaren. När man ser bilden så fastnar blicken på armen, för att den är placerat på ett ovanligt ställe.

Konnotation

Det som gör bilden intressant är att det är en arm som är under en skivspelares arm, det ser lite ut som om armen ska föreställa en skiva som spelas istället för en vanlig skiva. Det ser ut som om den som äger armen har ont med tanke på att den spänner sig, det ser även ut som han spänner armen för att injekterar musiken in i sitt blod ungefär som om han skulle ta heroin. Man känner att det gör ont och vill inte att ens arm ska vara där mannens arm är, det som framkallar ens känslor när man ser bilden är armen och att den verkar ha ont eller att den injekterar musiken. Det jag tror fotografen har velat förmedla med bilden är att musik är kraftfullt som en drog. Jag tycker att han har lyckats med vad han vill förmedla, bilden är väldigt stark visuellt och den talar både till musiker och designer för att bilden är tagen på ett väldigt vackert sätt och har ett tydligt budskap.  


bildens genre är konst för att den är abstrakt och inte visar nått som skulle kunna vara mode eller reklam för man er inget märke av någon produkt, men det skulle kunna vara en reklam bild för disk-jockey utrustning eller för en natt klubb om man skulle lägga till lite text.